චිකන් චාසිව්
අවශ්ය ද්රව්ය
*කටු නැති කුකුල් මස් ග්රෑම් 300ක පමණ කැබැල්ලක්
*සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1
*ඔයිස්ටර් සෝස් මේස හැඳි 2
*මී පැණි හෝ පැණි මේස හැඳි 4
*බ්ලෙන්ඩ් කරගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු පේස්ට් මේස හැඳි 2
*ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1
*සීනි මේස හැඳි 1
*රතුපාට කලරින් ස්වල්පයක්
*ලුණු අවශ්ය පමණට
*ෆොයිල් කොළ කැබැල්ලක්
සාදන ක්රමය
*බඳුනක් ගෙන ඊට සෝස් වර්ග, ඉඟුරු සුදුලූනු පේස්ට්, ලුණු, පැණි හා ගම්මිරිස්, සීනි, කලරින් එක්කරගන්න.
*දැන් එය හොඳින් කලවම්කොට, සෝදා කටු ඉවත්කළ කුකුල් මස් කැබැල්ල මිශ්රණයේ ගිල්වා හොඳින් පදම් කරගන්න.
*එසේ පදම් කළ මස් කැබැල්ල පැය දොළහක් පමණ ශීතකරණයේ තිබෙන්නට හරින්න.
*දැන් පදම් කරගත් මස් කැබැල්ල ෆොයිල් කොළයක් දැමූ බේකිං තැටියක දමා සෙන්ටිග්රේඩ් අංශක 200ක උෂ්ණත්වයෙන් විනාඩි 15ක් රෝස්ට් කරගන්න.
*අනතුරුව චිකන් පදම් කරගැනීමට ගත් මිශ්රණයේ ද්රාවණය රත්කර රෝස්ට් කරගත් චිකන් කැබැල්ල මතට එක්කරන්න.
**මෙය චීන ජාතිකයින් ඉතාම ප්රිය කෑමක් වන අතර, පැණි රසට කැමති ඔබටද මෙය විශේෂ වූවකි.
විධායක සූපවේදී
දුමින්ද අබේසිරිවර්ධන
B.B.Q. on Wheels, කැන්බරා, ඔස්ට්රේලියාව