අලුවා
අවශ්ය ද්රව්ය
හාල්පිටි (බැදගත්) 1200g
සීනි 750g
වතුර 600ml
කජු මද (කුඩාවට කපාගත්) 100g
ලුණු තේ හැඳි 1/8
සාදන ක්රමය
හාල්පිටි 200gක් අයින් කරන්න.
සීනි, වතුර සමඟ එක්කර ලිප තබා උතුරවා ලිපෙන් බාගන්න.
ඉන්පසු පිටිවලට සාදාගත් සීනි පැණි එකතු කර අතේ නොඇලෙන පරිදි අනාගන්න.
ඉතිරි පිටිවලින් කොටසක් ලෑල්ලකට ඉසින්න.
මිශ්රණය ඒ මත අඟල් 3/4ක ප්රමාණයට තුනී කරගන්න.
අඟල් 2ක් දිග අඟලක් පළල ඇතිව ඩයමන්ඩ් හැඩයට කෑලි කපාගන්න.
උඩින් පිටි ඉසින්න.
ගල්කිස්ස මහ හෝටලයේ ආහාර හා ප්රවර්ධක අධ්යක්ෂ ආචාර්ය පබ්ලිස් සිල්වා ඉදිරිපත් කරයි
සම්බන්ධීකරණය – ගල්කිස්ස මහ හෝටලයේ නිමාකෝ ද සිල්වා