පුරවපු මාලුමිරිස්
අවශ්ය ද්රව්ය
*මාලුමිරිස් කරල් 7/8
*අල ග්රෑම් 150
*මාළු ග්රෑම් 150
*සිහින්ව කපාගත් අමුමිරිස් කරල් 2/3
*තලාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු ස්වල්පය බැගින්
*කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
*සිහින්ව කපාගත් ලූනු ගෙඩි 1
*පාන්කුඩු ස්වල්පයක්
*තෙල් අවශ්ය පමණ
*ලුණු, ගම්මිරිස් රස පදමට
*දෙහි ඉස්ම තේ හැඳි 1
*පාන්පිටි ග්රෑම් 50
*කෝන්ෆ්ලා මේස හැඳි 2
සාදන ක්රමය
*බඳුනක් ලිප තබා ඊට තෙල් එක්කර රත්වෙද්දී ඊට තලාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු, ලූනු, අමුමිරිස්, කරපිංචා, කුරුඳුපොතු, එනසාල් එක්කර බැදගන්න.
*එයට තම්බා පොඩි කරගත් මාළු සහ අල එක්කර හොඳින් කලවම් කරන්න. ලුණු, ගම්මිරිස්, දෙහි යුෂ රස පදමට එක්කරන්න.
*දැන් මාලුමිරිස් සෝදා පලා ඇට ඉවත් කරගන්න.
*සාදාගත් මිශ්රණය පිටතට නොඑන සේ කරල් තුළට පුරවාගන්න.
*දැන් පාන්පිටි හා කොන්ෆ්ලා වතුර එක්කර සාමාන්ය ඝනකම් බැටරයක් සාදාගන්න. එසේ සාදාගත් බැටරයේ මාලුමිරිස් කරල් ගිල්වා පාන්කුඩු දවටා බැදගන්න.
**මෙය අමුත්තන්ට සංග්රහයටද කදිමය.