කොස් සිවිඩි මිශ්ර බැදුම
අවශ්ය ද්රව්ය
*සෝදා පිරිසිදු කරගත් කොස් සිවිඩි 50
*හාල්මැස්සන් ග්රෑම් 50
*කඩල පරිප්පු ග්රෑම් 50
*නූඩ්ල්ස් ග්රෑම් 50
*වියළි මිරිස් කරල් 4/5
*කරපිංචා ඉති 2/3
*බැදගැනීමට තෙල්
*මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
*රස අනුව ලුණු හා සීනි ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
*කොස් සිවිඩි ටික හොඳින් සෝදා ජලය ඉවත්කර, ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
*සෝදා පිරිසිදු කරගත් හාල්මැස්සන්ද තෙලේ බැදගන්න.
*කඩල පරිප්පු පැයක් පමණ පෙඟෙන්නට තබා බැදගන්න. (කැමතිනම් කඩල පරිප්පු වෙනුවට රටකජු ගන්න.)
*දැන් නූඩ්ල්ස් ටිකද ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පැහැයට බැදගන්න.
*කරපිංචා හා වියළි මිරිස් කරල් ටිකද වෙන වෙනම බැදගන්න.
*මෙසේ බැදගත් වියළි මිරිස් කරල් කුඩා කැබලිවලට කපාගන්න.
*දැන් ඉහත බැදගත් සියල්ල තෙල් බේරෙන්නට හැර ඉඩකඩ ඇති බඳුනකට දමා කලවම් කරගන්න.
*ඊට රස අනුව මිරිස්කුඩු සහ ලුණු කුඩු එක්කර දෙහි ඇඹුල් ස්වල්පයක්ද එක්කර හොඳින් කලවම් කරන්න.
*මෙය වැඩිපුර තිබේනම් සුළං නොවදින සේ වීදුරු බෝතලයක අසුරා තබන්න.
ආහාර වට්ටෝරු ඉදිරිපත් කිරීම : නීරෝෂී දොලමුල්ල