උඩබැලුන්
අවශ්ය ද්රව්ය
සුදුහාල්පිටි ග්රෑම් 250
දුන්තෙල් අඬුකෝප්ප 1/2
තිරිඟුපිටි ග්රෑම් 25
තෙල් ලීටර් 1
සාදන ක්රමය
* හාල්පිටි මල්පීස් රෙද්දක් උපයෝගී කරගෙන හොඳින් හලාගන්න.
* මේ සියල්ල එකට මිශ්ර කර අතේ නොඇළෙන පරිදි පැටිස් පේස්ටියක් මෙන් සාදාගන්න.
* මෙම මිශ්රණය විනාඩි 30ක් පමණ තියන්න.
* ඉන්පසු මෙම මිශ්රණයට පිටි ඉසිමින් පැටිස් පේස්ටිය මෙන් තුනී කරන්න.
* විශ්කම්භය අඟල් 1 1/2ක රවුම් කපා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න. (මෙය බෝලයක් මෙන් පිපේ)
පිරවුමට අවශ්ය දෑ
බැදගත් සුදුහාල්පිටි ග්රෑම් 200
බැදගත් මුංපිටි ග්රෑම් 200
සීනි ග්රෑම් 100
කුඩුකරගත් එනසාල් තේ හැඳි 1
වැනිලා තේ හැඳි 1
පොල් පැණි අඬුකෝප්ප 1/4
————-
සාදන ක්රමය
* හාල්පිටි, මුංපිටි, එනසාල්, සීනි සමග එකට කලවම් කරන්න.
* පොල්පැණිවලට වැනිලා දමන්න.
* ඉහත මිශ්රණයට පොල්පැණි එකතු කර ලිහිල්ව සිටිනසේ මිශ්ර කරගන්න.
* බැදගත් රවුම් බෝලය ගෙන ඉතා කුඩා සිදුරක් සාදා එයට මිශ්රණයෙන් පුරවන්න.
* මිශ්රණයෙන් පුරවාගත් මෙම බෝල උඩබලා කෑමට ගන්නා නිසා උඩබැලුන් ලෙස හඳුන්වනු ලැබේ.