තක්කාලි සෝස්
අවශ්ය ද්රව්ය
*ඉදුණු තක්කාලි ග්රෑම් 500
*මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 2
*කපාගත් සුදුලූනු බික් 4/5
*සීනි තේ හැඳි 3/4
*විනාකිරි තේ හැඳි 4
*ලුණු කුඩු තේ හැඳි 1
*වතුර අවශ්ය පමණට
සාදන ක්රමය
*පළමුව තක්කාලි සෝදා කැබලි කපා කුඩාවට කපාගත් සුදුලුනුද සමඟ වතුර ස්වල්පයක් එක්කර තම්බාගන්න.
*පසුව තම්බාගත් තක්කාලි ලිපෙන් බාගන්න. එය මඳක් නිවෙන්නට හැර බ්ලෙන්ඩ් කර පෙරාගන්න.
*අනතුරුව බඳුනක් ලිප තබා ඊට තක්කාලි මිශ්රණය එක්කර ගන්න. ඊටම විනාකිරිද එක්කරගන්න.
*අනතුරුව මිරිස් කුඩු හා සීනි එක්කර මද ගින්දරේ එය පිසගන්න. අනතුරුව ලුණු කුඩුද රස අනුව එක්කරන්න.
*මෙය හැඳිගාමින් පිසගන්න. මෙය තරමක් ඝන පදමට එද්දී ලිපෙන් බා නිවෙන්නට තබන්න.
*පසුව එය පිරිසිදු වීදුරු බෝතලයක දමා ශීතකරණයේ තබා ආහාරයට ගන්න