වම්බටු සහ කරවල ව්යාංජනය
අවශ්ය ද්රව්ය
වම්බටු 200g
මාලුමිරිස් (ලොකු කෑලි කපාගත්) 30g
තක්කාලි (ලොකු කෑලි කපාගත්) 30g
කරවල (කට්ට කරවල/බල කරවල) 100g
රතු ලූනු 40g
සුදුලූනු බික් 4
අමුමිරිස් (කපාගත්) කරල් 4
කරි කුඩු මේස හැඳි 1/2
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/4
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4
මිටිකිරි අඬුකෝප්ප 1
දියකිරි අඬුකෝප්ප 1/2
රම්පේ කැබැල්ලක්
කරපිංචා කිනිත්තක්
කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
අවශ්ය නම් ලුණු
සාදන ක්රමය
වම්බටු සෝදා අඟල් 1/2ක් ඝනකමට හා 1 1/2ක් දිගට කපාගන්න.
කරවල පොඩියට කපාගන්න.
මේ සියල්ල එකට දමා උතුරුවා මද ගින්නේ තම්බාගන්න.
ගල්කිස්ස මහ හෝටලයේ ආහාර හා ප්රවර්ධක අධ්යක්ෂ ආචාර්ය පබ්ලිස් සිල්වා ඉදිරිපත් කරයි
සම්බන්ධීකරණය – ගල්කිස්ස මහ හෝටලයේ නිමාකෝ ද සිල්වා